1 Dania w restauracji | Koliba pod Czarcim Kopytem: Ustroń

Dodatki

  • Sałatka wiosenna 160g (rukola, pomidory coctailowe, czerwona cebula, prażone migdały, sos vinaigrette)
    Spring salad (ruccola,cherry tomatoes,red onion,roasted almonds, vinaigrette dressing)

 

  • Diabelska pokusa 150g (sałatka z rucoli z serem feta)
    Devil’s temptation (cow’s cheese „Feta”, pickled beetoots, rucola, dried Canberry, sparkled with honey sauce)

 

  • Bukiet jarzyn gotowanych 150g
    Bowl of boiled vegetables

 

  • Surówka z białej kapusty 100g
    White cabbage with spices

 

  • Sałatka z czerwonej kapusty 100g
    Red cabbage with spices

 

  • Surówka z marchwi z dodatkiem jabłka 100g
    Carrots with apple

 

  • Surówka z kiszonej kapusty 100g
    Polish speciality: sauerkraut

 

  • Surówka z selera 100g
    Celery salad

 

  • Buraczki 100g
    Grated beetroots

 

  • Zestaw surówek 150g
    Set of various salads

 

  • Mizeria 200g
    Polish speciality: fresh cucumber in cream sauce, spiced

 

  • Kapusta zasmażana 300g

 

  • Kluski śląskie 180g
    Polish speciality: Silesian dumplings

 

  • Gotowane ziemniaki (z wody lub purée) 150g
    Boiled potatoes (hard or purée)

 

  • Ziemniaki rumiane 120g
    Potatoes boiled and fried to make them gold

 

  • Ziemniaki po góralsku z boczkiem 120g
    Mountain potatoes – boiled and fried with spices

 

  • Frytki 100g
    Fries

 

  • Ziemniaki opiekane 100g
    Braised potatoes

 

  • Kasza 150g

 

  • Biały ryż 100g
    White rice

 

  • Ryż czerwony na ostro 100g
    Spicy red rice

 

  • Krążki cebulowe 100g
    Onion rings

 

  • Pieczarki z patelni 100g

 

  • Chleb, grzanki 60g/3szt

 

  • Masło 10g

 

  • Keczup, musztarda, chrzan, żurawina 20g

 

 

 

Side dishes

Projekt oraz realizacja: Bielska Fabryka Stron www.efabryka.net | Polityka cookies | Logowanie