
Impreza integracyjna w Beskidach - lepiej wybrać się latem czy zimą?
Beskidy to region, który oferuje różnorodne atrakcje. Wiele firm decyduje się na organizację imprez integracyjnych w wyjątkowych miejscach. Dzięki temu można bowiem uzyskać pożądane efekty w budowaniu morale zespołu i wzmocnieniu relacji między współpracownikami. A jednocześnie zapewnić niesamowite wrażenia i piękne widoki. Kiedy jednak odwiedzić Beskidy? Sprawdź! Więcej

Romantyczna kolacja w… góralskiej karczmie? Sprawdź, dlaczego warto!
Romantyczne wieczory podtrzymują emocje w związku. Para długo je wspomina, zbliża się do siebie i celebruje wspólny czas. Dzięki nastrojowej muzyce, delikatnemu oświetleniu i atmosferze miejsca można spędzić niezapomniane chwile. A jeśli do tego skosztujecie wspaniałych, starannie przygotowanych dań, przeżyjecie wspaniały wieczór! Więcej

Gdzie smacznie zjeść, aby zregenerować się po zwiedzaniu Ustronia?
Podróż to nie tylko odkrywanie nowych miejsc na mapie, ale i również poznawanie nowych smaków. Lokalne przysmaki nierzadko różnią się od naszej codziennej kuchni, dlatego nie warto przechodzić obok nich obojętnie. W podróży, zamiast klasycznego, polskiego obiadu, dobrze jest spróbować regionalnego dania. Co więcej, po dniu pełnym atrakcji, warto postawić na wartościowy posiłek, by nabrać sił przed kolejnymi wyzwaniami. Gdzie smacznie zjeść w Ustroniu? Jeśli wybierasz się w Beskidy, koniecznie musisz odwiedzić naszą góralską karczmę „Koliba pod Czarcim Kopytem”. Sprawdź, jakie przysmaki możemy Ci zaoferować. Więcej

Jakie smakołyki czekają na dzieci podczas wizyty w Kolibie pod Czarcim Kopytkiem?
Przygotowanie dań, które posmakują dzieciom to często nie lada wyzwanie. Maluchy bywają niejadkami i najlepiej na śniadanie, obiad i kolację zajadałyby się słodyczami. Najmłodsi rzadko sięgają po oryginalne połączenia smakowe, a jeśli mają możliwość wyboru, wybierają potrawy, które już znają. Duże znaczenie ma też sam sposób podania im posiłku. Jeżeli dania są estetycznie zaserwowane, maluchy z większym apetytem po nie sięgają. Co przygotowaliśmy dla najmłodszych gości w karczmie Koliba pod Czarcim Kopytem? Oto propozycje dań, które z pewnością przypadną do gustu małym smakoszom. Więcej

Dziczyzna - niedoceniana królowa polskich stołów
Potrawki z dzika, sarny, jelenia czy bażantów niegdyś stanowiły podstawę diety polskiej szlachty. Z upływem lat dziczyzna przestała jednak cieszyć się tak dużą popularnością. Jej miejsce stopniowo zaczęły zajmować wołowina, wieprzowina oraz drób. Powszechnie wiele osób wciąż sądzi, że dziczyzna jest droga i trudno dostępna. I choć z pierwszym argumentem nie sposób się nie zgodzić, w przypadku drugiego można polemizować. Co więcej, dla samej wartości dziczyzny i jej niepowtarzalnego smaku, warto czasem podjąć starania w celu znalezienia dobrej jakości mięsa. Chcesz wiedzieć, o jakich wartościach mowa? O tym, dlaczego warto jeść dziczyznę, przeczytasz poniżej. Więcej

Czym się kierować przy wyborze restauracji na kolację biznesową?
Kolacja biznesowa to doskonały sposób na integrację pracowników, uczczenie ważnych dla firmy uroczystości lub celebrowanie znaczących kontraktów. Aby zrobić wrażenie na potencjalnych klientach, dobrze jest zorganizować kolację w miejscu, które zagwarantuje gościom niezapomniane doznania smakowe i sprawi, że zadowoleni kontrahenci z pewnością przychylniej spojrzą na warunki umowy. Takie spotkanie to również świetny sposób na podziękowanie pracownikom za wytrwałą pracę oraz docenienie tych, którzy przyczynili się do rozwoju firmy. O tym, gdzie warto zorganizować imprezę firmową i na co zwrócić uwagę przy wyborze właściwego lokalu, przeczytasz w dalszej części artykułu. Więcej