Cover Image

Gdzie smacznie zjeść, aby zregenerować się po zwiedzaniu Ustronia?

Podróż to nie tylko odkrywanie nowych miejsc na mapie, ale i również poznawanie nowych smaków. Lokalne przysmaki nierzadko różnią się od naszej codziennej kuchni, dlatego nie warto przechodzić obok nich obojętnie. W podróży, zamiast klasycznego, polskiego obiadu, dobrze jest spróbować regionalnego dania. Co więcej, po dniu pełnym atrakcji, warto postawić na wartościowy posiłek, by nabrać sił przed kolejnymi wyzwaniami. Gdzie smacznie zjeść w Ustroniu? Jeśli wybierasz się w Beskidy, koniecznie musisz odwiedzić naszą góralską karczmę „Koliba pod Czarcim Kopytem”. Sprawdź, jakie przysmaki możemy Ci zaoferować. Więcej

Cover Image

Jakie smakołyki czekają na dzieci podczas wizyty w Kolibie pod Czarcim Kopytkiem?

Przygotowanie dań, które posmakują dzieciom to często nie lada wyzwanie. Maluchy bywają niejadkami i najlepiej na śniadanie, obiad i kolację zajadałyby się słodyczami. Najmłodsi rzadko sięgają po oryginalne połączenia smakowe, a jeśli mają możliwość wyboru, wybierają potrawy, które już znają. Duże znaczenie ma też sam sposób podania im posiłku. Jeżeli dania są estetycznie zaserwowane, maluchy z większym apetytem po nie sięgają. Co przygotowaliśmy dla najmłodszych gości w karczmie Koliba pod Czarcim Kopytem? Oto propozycje dań, które z pewnością przypadną do gustu małym smakoszom. Więcej

Cover Image

Dziczyzna - niedoceniana królowa polskich stołów

Potrawki z dzika, sarny, jelenia czy bażantów niegdyś stanowiły podstawę diety polskiej szlachty. Z upływem lat dziczyzna przestała jednak cieszyć się tak dużą popularnością. Jej miejsce stopniowo zaczęły zajmować wołowina, wieprzowina oraz drób. Powszechnie wiele osób wciąż sądzi, że dziczyzna jest droga i trudno dostępna. I choć z pierwszym argumentem nie sposób się nie zgodzić, w przypadku drugiego można polemizować. Co więcej, dla samej wartości dziczyzny i jej niepowtarzalnego smaku, warto czasem podjąć starania w celu znalezienia dobrej jakości mięsa. Chcesz wiedzieć, o jakich wartościach mowa? O tym, dlaczego warto jeść dziczyznę, przeczytasz poniżej. Więcej

Cover Image

Czym się kierować przy wyborze restauracji na kolację biznesową?

Kolacja biznesowa to doskonały sposób na integrację pracowników, uczczenie ważnych dla firmy uroczystości lub celebrowanie znaczących kontraktów. Aby zrobić wrażenie na potencjalnych klientach, dobrze jest zorganizować kolację w miejscu, które zagwarantuje gościom niezapomniane doznania smakowe i sprawi, że zadowoleni kontrahenci z pewnością przychylniej spojrzą na warunki umowy. Takie spotkanie to również świetny sposób na podziękowanie pracownikom za wytrwałą pracę oraz docenienie tych, którzy przyczynili się do rozwoju firmy. O tym, gdzie warto zorganizować imprezę firmową i na co zwrócić uwagę przy wyborze właściwego lokalu, przeczytasz w dalszej części artykułu. Więcej

Cover Image

5 dań, których koniecznie należy spróbować podczas pobytu w Beskidach

Polska jest krajem, który ma turystom wiele do zaoferowania. Oprócz sielskich krajobrazów i bogatej architektury miast poszczególne regiony naszego kraju wyróżniają się też bogactwem tradycji przejawiających się nie tylko w kultywowanych zwyczajach, ale przede wszystkim w kuchni. Jednym z takich charakterystycznych regionów jest Beskid Śląski. To tam poza pięknem górskich pasm na przyjezdnych czekają specjały regionalnej kuchni, które przyrządzane według tradycyjnych receptur stanowią niebiańską ucztę dla podniebienia. Wśród miejsc oferujących klasyczne dania Beskidu wymienić można góralską karczmę Kolibę pod Czarcim Kopytem, która od lat cieszy się uznaniem wśród mieszkańców Ustronia i przyjezdnych zwiedzających tę część Polski. Więcej

Cover Image

Beskidy zimą, czyli idealne miejsce na bajkowy wypoczynek

Beskid Śląski to jednej z chętniej odwiedzanych regionów turystycznych. Warto poznać wszystkie zalety tego zakątka Polski, zaczynając od wizyty w magicznej miejscowości, czyli w Ustroniu. Tutaj czeka na każdego turystę wiele ciekawych atrakcji, które nie tylko pomogą wypełnić wolny czas, ale także na długo pozostaną w pamięci. Wyjaśniamy, co przyciąga do Beskidu Śląskiego, gdzie wedle legendy miał powstać młyn diabła Rokity. Więcej

Nasze sale

Sala I
"KOMINKOWA"
Sala II
"PYSK DIABŁA"
Sala III
"PODZIEMNA GROTA"
Letni ogród
"Słodka dziurka"

Projekt oraz realizacja: Bielska Fabryka Stron www.efabryka.net | Polityka cookies | Logowanie